“Szeretet, vidámság és szenvedély, az oroszlán bátorságával és erejével.

A nőies lágyság, az életerő felé vezető szelíd út, tánc- és mélyizom gyakorlatokkal…”

(Adelheid Ohling)

A női jóga, a női egység és a nőiesség megerősítését célzó gyakorlatok sorozata. Egy jókedvű testművészet és gyógymód, amely a test, a szellem és a lélek egységén alapuló hagyományos, ősi Hatha yoga tanításokon nyugszik és gyakorlatait alkalmazza a női egészség helyreállítására.

Kinek ajánlott a képzés?

Szeretettel várunk a képzésen, ha szeretnéd kiegészíteni a jóga világában eddig megszerzett tudásod és tapasztalataid.

Tanfolyamunkat ajánljuk jógaoktatóknak továbbképzésként, de nyitott azok számára is, akik a jóga és az Ájurvéda eszköztárával szeretnének segítséget nyújtani a női léttel, és annak testi-lelki egészséggel kapcsolatos problémáira.

Ajánljuk minden olyan érdeklődőnek, akik saját gyakorlásukat mélyítenék el, vagy hatékony szemlélet- és életmódváltásra törekedve, a jóga mellett, a természetes módszereket választják egészségük megőrzésére és női problémáinak kezelésére.

Mit tanulhatsz a képzésen?

Képzésünk során a holisztikus, átfogó elméleti ismeretek mellett, elmélyült gyakorlati ismereteket is szereztek. A tanfolyam elvégzése után képes leszel olyan gyakorlatsorok összeállítására, melyek a női test egészségének megőrzésére és helyreállításának támogatására irányulnak.

A női jóga a hagyományos ősi yoga tanításokon nyugszik, testtartásokból és testhelyzetekből, nyújtásokból és gerinccsavarásokból áll. Olyan légző gyakorlatokat és relaxációs technikákat alkalmazunk, melyek inspirálnak, életörömet adnak és támogatják a gyógyító energiákat. A gyakorlatok fizikailag megerősítik a gerinc – csípő – medence területét és a has izmait. A helyes légzés elsajátításával pedig kiegyensúlyozódik a hormonális működés, az idegrendszerünk stabillá-, érzelmek pedig harmonikusabbá válnak.

A tanfolyam ideje alatt a női lét teljességével, minőségeikkel és saját nőiségünkkel is foglalkozunk. Átfogó képet kapsz a nőgyógyászati problémák pszichoszomatikus hátteréről, valamint azok alapvető okairól. Megismered a helyreállítási folyamatok támogatását szolgáló ájurvédikus szemlélet, a helyes életmód, táplálkozás, a természetgyógyászat és a jóga eszköztárát.

Tanulunk a női életszakaszokról, női archetípusokról, hogy jobban megértsd saját női minőséged és mások folyamatait. A női jóga gyakorlása visszavezet a természetes nőiséghez, célja, hogy Női minőségünk megélésével életünkbe és minden kapcsolatunkba pozitív változásokat engedjünk.

Szeretettel várunk a képzésen, ha szeretnéd kiegészíteni a jóga világában eddig megszerzett tudásodat, tapasztalataidat. A tanfolyamot ajánljuk jógaoktatóknak továbbképzésként, de nyitott azok számára is, akik emberekkel foglalkoznak, és másoknak szeretnének segítséget nyújtani a női testi-lelki egészséget érintő témákban. Ajánljuk azoknak is, akik saját gyakorlásukat mélyítenék el, vagy hatékony életmódváltásra, szemléletváltásra törekszenek és ehhez keresnek támogatást.

A női jóga finomságával, rezgéseivel, gyakorlataival fizikai és finomabb szinten is elősegíti a nőiség átélését. Az erőteljes női energiákkal a női lélek és test legmélyebb részeit gyógyítjuk. Közelebb kerülünk önmagunk megismeréséhez, elfogadásához valamint női őserőnk és szépségünk harmonikusan boldog megéléséhez.

A Nőknek jelentős szerepe van a béke, harmónia, elfogadás, szeretet és egyensúly megteremtésében. Ha egy nő békében van önmagával, akkor megváltozik a mozgása, testtartása, kisugárzása és egész megjelenése. A női lágyság ereje befogadóvá és elfogadóvá teszi, ragyogni kezd. Mindez pedig erőteljesen pozitív hatással van környezetére és a családjára.

Bővebb információ: http://www.jogaveled.hu
Célunk és képzési filozófiánk

Olyan oktatókat szeretnénk képezni, akik méltó módon és hitelesen képviselik jógaiskolánkat. Akik megértik a mozgás anatómiai és energetikai alapjait és képessé válnak biztonságos, fokozatosságra épülő jógaórákat levezetni.

Nagy hangsúlyt fektetünk a jóga irányzataira, a jóga filozófiára, az alapvető jóga írások tanításaira, melyek segítségével átfogó képet nyújtunk arról a szellemi háttérről, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a jóga komplex eszköztárát érteni, gyakorolni, másoknak átadni és tanítani tudják iskolánk tanítványai.

Tapasztalataink átadásával és támogatásunkkal igyekszünk felkészíteni a leendő jógaoktatókat arra is, hogy versenyképes tudást szerezzenek arról, hogy jógaoktatóként fő-vagy mellékállásban hogyan tudnak majd jógaoktatóként dolgozni, hogyan tudják megállni a helyüket a munka világában.

A vizsga egyik feltétele legalább 30 napos gyakorlási napló vezetése, az alábbiak alapján:

 • ászana gyakorlás és meditáció
 • saját ciklus és táplálkozás változásainak megfigyelése
 • gyógyteák, tisztító technikák alkalmazása és azok hatásai

A 100 órás női jógaoktatói képzés sikeres után sem engedjük el a kezed, tagja maradsz aktív online közösségünknek, ahol felteheted kérdéseid, megoszthatod tapasztalataid. Továbbra is csatlakozhatsz online gyakorláshoz, előadáshoz, közös tapasztalatmegosztáshoz.

 

 

SZEMÉLYES OKTATÁSBAN:

 • Alap Jóga ismeretek:  jógafilozófia, tanítók,  irányzatok , jóga anatómia
 • Energetika: nádik, csakrák, koshák, elemek, légzőgyakorlatok, tisztító légzések, sankalpa, koncentrációs gyakorlatok, meditáció alapok, relaxáció, bandhák, mantrák, jantrák, mudrák,
 • Női lét: nőijóga ászanákkal, menstruáció, hormonrendszer, női betegségek, női anatómia, méhtisztító gyakorlatok, intimtorna,
 •  Holdciklusok,  női sorsfordulók, életfeladatok, női archetípusok
 • Oktatási gyakorlat: tartásjavítás jelentősége a női jógában, javallatok/ ellenjavallatok, órafelépítés, instrukciók, ászanák energetikai és élettani hatásai, megelőzés, női kör vezetés
 • Egyéb terápiák: művészet terápia és intuitív mozgás, páros jóga, erőszakmentes kommunikáció, kreatív bizalom játékok, gyógyövények  illóolajok, ásványok, teák, ayurvéda

 

Oklevelet kapok?

Igen. A Szanátana Dharma Jógaiskola szervezésében ezen a 100 órás képzésen sikeres vizsga után,

Női Jógaoktatói tanúsítványt állítunk ki.

A jógaiskoláról itt olvashatsz bővebben: https://jogaveled.hu/jove-jogaiskola/

A tanfolyam a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (FAR) bejelentett felnőttképzési tevékenység. Az erről szóló tanúsítvány kérése opcionális. Kiegészített képzésként Nemzetközi Oklevél is igényelhető! A nemzetközi regisztrációs díj nincs benne a tanfolyam árában sikeres vizsga után igénylehető.

 

A képzés felépítése

A tananyag összetétele:

 • kontakt (személyes oktatás),
 • egyéni hospitálás,
 • önálló projektmunka,
 • saját óra megtartása, felkészülés

 

Helyszín

Stúdiónkat tömegkölekedéssel Budáról a Szentendrei HÉV és a 134-es busz, Pestről pedig a 34-es és 106-os buszokkal érheted el.

Az oktatás helyszíne: Yoga Park, 1031 Budapest Záhony u.7

A Yoga Park Budapest III. kerületében, Óbudán található a Graphisoft Parkban. A modern, igényesen kialakított épületegyüttest egy 18 hektárnyi, gyönyörűen fenntartott tágas liget veszi körül, a park közepén elterülő tó és a Duna part közelsége páratlan hangulatot kölcsönöz a helynek.

Megközelítés

Stúdiónkat tömegkölekedéssel Budáról a Szentendrei HÉV és a 134-es busz, Pestről pedig a 34-es és 106-os buszokkal érheted el.

Ha autóval jössz, ingyenes parkolóhelyek állnak rendelkezésre az Auchan parkolójában.  A Graphisoft Park Záhony utcai parkolója fizetős övezet, illetve térítés ellenében be lehet állni a Graphisoft Park vendégparkolóiba is (a sorompónál tudsz jegyet venni, és a kijáratnál fizetni).

Ha bringával érkezel, biciklidet a bejárat előtti bringatárolóban hagyhatod.

Nyitvatartásunk :  Az órarendi  jóga órák előtti 30 percben.

A képzés díja

 • Maximum létszám: 15 fő. A résztvevőknek jelentkezési sorrendben tudunk helyet biztosítani.
 • Képzés teljes díja 169.000 Ft
 • EARLY BIRD 1 kedvezmény:149.000 Ft.
 • Részletfizetés lehetséges 40.000 Ft előleg befizetésével, a fennmaradó összeg befizetése a tanfolyam kezdési napjától maximum két részletben.)
 • PÁROS KEDVEZMÉNY149.000 Ft/fő.
 • Jelentkezés a tanfolyam első napjáig 40.000 Ft előleg befizetésével lehetséges.

 

Bővebb információ

www.jogaveled.hu