Reméljük segítségre lesz a jógaóráink leírása a választásban.Ha további kérdés merülne fel akkor emailen rendelkezésre állunk!

YOGA PARK

 

Hatha jóga / Hatha flow

A különféle jógatípusok közül a hatha-jóga a legteljesebb, mert magában foglalja a jóga valamennyi gyakorlati elemét, vagyis a meditációt, az ászanákat, a pránájámát és a relaxációt.

Ebbe a kategóriába tartozó gyakorlatsorok átmozgatják az egész testet, minden izmot erősítenek és nyújtanak, masszírozzák a belső szerveket, javítják az emésztést, a kiválasztást és a méregtelenítést. A gerinc, az idegpályák és a fej mozgatásával az idegrendszer működését serkentik. A belső elválasztású mirigyek aktiválásával a hormonrendszer harmonizálódik, míg a csakrák aktiválásával az energiaáramlás egyenlítődik ki. Az egész szervezeted (izomzati, belső szervi, energetikai, tudati szinteken egyaránt) átmozgatásra és felfrissítésre kerül.

( KEZDŐ-KÖZÉPHALADÓ)


Detox Jóga

Ez egy olyan méregtelenítő jóga sorozat, amely a leghatékonyabban segíti elő testünk természetes méregtelenítő folyamatait. A sorozat rendszeres gyakorlása hatékony emésztést, jobb egészséget, ideális testsúlyt és alakot biztosít, amellett, hogy megszabadítja testünk szöveteit a bennük felgyülemlett méreganyagoktól. A gyakorlatsor kezdők számára is könnyen elsajátítható, mégis hatékony méregtelenítő ászanákból, bandhákból és légzőgyakorlatokból áll, számos gerinccsavaró és csípőnyitó pózon keresztül átmasszírozzuk a hasüreget és megnyitjuk az ízületeket, hogy a toxinok akadálytalanul távozhassanak. (90 perc)

 


Gerincjóga

A gerincjóga gyakorlatilag egy kezdő hatha jógaóra, speciális testartásjavító gyakorlatokkal kiegészítve. Gyakorlatanyaga úgy lett összeállítva, hogy az egész napos ülés káros hatásait kiegyensúlyozza anélkül, hogy az egyéb területeket túlerőltetné. Egy gerincjóga órán alapjaira bontjuk a mozgásokat, figyeljük a testérzeteket. Az erősítésen és nyújtáson túl a légzőgyakorlatok és a relaxáció is az órák anyagát képezik. Külön gyakorlatsorok szolgálnak a légzés és a mozgás összehangolására. Mindenkinek ajánlott, aki szeretné kipróbálni a jógát, de egy jógaóra elsőre túl nehéznek tűnik. Ajánlott azoknak is, akik biztonságos, de hatékony formát keresnek testük átmozgatására, akik érzik a sok ülés káros hatásait, akik stresszesek és nehezen tudnak ellazulni, regenerálódni. Ideális mert átmozgat, felfrissít és fókuszál. A rendszeres gyakorlás hatására kialakul egyfajta érzékenység a testartásra, a légzésre és a tudatállapotra, így a mindennapokban is egyre kiegyensúlyozottabbak leszünk.

(KEZDŐ-KÖZÉPHALADÓ)

 


Flow 

Az erő, a rugalmasság és az állandó változás jógája.

A Vinyasa Flow egy dinamikus jógairányzat, ahol finom mozdulatokkal dolgozunk, saját légzésünket véve alapul. Minden mozdulat és ászana légzésszinkronban történik.

A gyakorlatok folyamatos sorozatokba rendezve követik egymást a légzés ritmusára, az ászanákat csak néhány lélegzetvételig tartjuk meg. Ezek a sorozatok nem állandóak, hanem tudatosan átgondolt, precíz, pontos mozdulatok, melyeket egy bizonyos témára, testrészre, energiaközpontra építünk fel, felkészítve a testet a nehezebb ászanákra is.

Ebből is látszik, hogy a Vinyasa Flow fő jellegzetessége a kreativitás, szabadon áramlás.

A napüdvözletek és variációik szerves részét képezik egy jól felépített vinyasa flow órának, ugyanúgy, mint az álló sorozatok, harcos pózok, egyensúlyozó ászanák, hajlítások, fordított pózok és azok variációi. A Soft Flow jógaórákat teljesen kezdőknek ajánljuk.

(KEZDŐ-KÖZÉPHALADÓ-HALADÓ)

 


Irodai jóga / Gerincjóga/ Mindent átmozgató jóga

A gerincjógát ne csak akkor válaszd, amikor már fáj. A gerincünk testünk tartóoszlopa, mely odafigyelést, törődést igényel. A gerincjógával pont ezért az egész test edződik, erősödik is!

Mire számíthatsz egy gerincjógaórán? Egy gerincjógaóra mindig az egész testet edzi, hiszen a tartás javításához, illetve a gerincoszlop szabad és egészséges mozgásához elengedhetetlen, hogy a test összes többi ízülete is erős és hajlékony legyen. Ezért minden ilyen órán végzünk csípő- és vállízületet mobilizáló gyakorlatokat is, és célzott nyújtást a megrövidült, bemerevedett izmokon. Az ízületi mozgástartomány növelése és a hajlékonyság fejlesztése a cél ezen a 75 perces órán.

(KEZDŐ-KÖZÉPHALADÓ)

 


Gyerekjóga (magyar és angol nyelven) 

A mai világban gyermekeinket rengetek fontos és kevésbé fontos inger éri. Sok gyermek nehezen vagy alig lassul le, míg másoknak alapban nehezére esik a mozgás, vagy csak egyszerűen lustácskák, esetleg bizonyos mozgás vagy szenzomotoros területen egy kis szakértő támogatásra szorulnak. A Yoga Park gyerekjóga órái az Integrál Hatha Jóga alapjaira épülnek, ahol a gyerekek könnyedén és fantasztikus hatékonysággal sajátítják el a jóga mozgáskultúráját. Az órák rendszeres látogatása fejleszti a gyermek koordinációját, finom és nagymotorikáját, testtudatát, és nem utolsó sorban a koncentrációt.  Hatunk a teste, és hatunk a fejre. Éneklünk, zenélünk, játszunk és persze rengeteget mozgunk, és az órát mindig egy útravaló kedves meditációval zárjuk. A csoportba járó kicsi jógik nem csupán különleges élményt visznek haza, de értékes barátságokra is szert tesznek.


Vinyásza

A Vinyásza haladó jóga sorokat tartalmaz. Sokszor találkozhatsz a napüdvözlet elemeivel és dinamikusabb tempóval.A jóga eszköztárából az egyszerűbb pózoktól a kihívást jelentő nehezebb pózokig alakítunk ki gyakorlatsorokat. Ezeket a sorozatokat csak a test, a légzés és az elme összehangolt fókuszálásával tudod gördülékenyen, elegánsan végrehajtani. Természetesen az órán igénybe veszed a törzsizmokat, a lábakat mély állásokkal nyújtjuk és erősítjük. A légzőgyakorlatok az óra szerves részei, gyakoroljuk az intenzítás növelésére és ellazításra is. Az órát relaxáció zárja.

(KÖZÉPHALADÓ-HALADÓ)

 


Hatha Jóga Gyógytornásszal / Irodai jóga

A hatha jóga magában foglalja az ászanákat (testgyakorlat), a pránajámát (légzőgyakorlat), a relaxációt és a meditációt is, ezáltal az egyik legteljesebb jógatípus. Lehetővé teszi azt, hogy a légzésünket összehangoljuk az ászanákkal, ezáltal koncentrációs és meditációs gyakorlattá válhat a gyakorlásunk. Az egész szervezetünkre pozitív hatással van (mozgásszervrendszer, idegrendszer, hormonrendszer, belső szervek rendszere, energetikai rendszer).
Miben más a gyógytornász vezette hatha jóga óra? A hatha jógákon ismert ászanákat több fokozatban végezzük, így a teljesen kezdők is tudják végezni. Nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlatok helyes kivitelezésére, így az egyes pózok alatt folyamatos a javítás (mind szóban, mind fizikailag), valamint figyelembe vesszük az egyes tartáshibákat, ezeket az ászanák végzése közben korrigáljuk. Ezen kívül nagy hangsúlyt fektetünk a gazdaságos izomműködésre, illetve az izomegyensúly helyreállítására.

(KEZDŐ-KÖZÉPHALADÓ-HALADÓ)

 


Női Jóga

A női jóga a hatha jóga eszköztárával dolgozik és segíti a nőket nőiségük megélésében és kiteljesedésében a harmónia és az egyensúly útján. A női lét természetes ciklikusságát szem előtt tartó gyakorlás jótékonyan hat az egészségre, helyreállítja az egyensúlytalanságokat testi és lelki szinten. Női jóga órán nagy hangsúlyt fektetünk a csípő erősítésére és rugalmasítására, a medencealap egészségére, a ciklusra és a hormonegyensúlyra ható gyakorlatsorokra, valamint a stresszoldásra. Vizualizációk, meditációk segítik a gyakorlás jótékony hatásainak beépülését. A női jóga célja, hogy női minőségeink felszínre emelésével életünkbe és minden kapcsolatunkba pozitív változásokat engedjünk.A rendszeresen gyakorlot Női Jóga eredményes változást hoz a hormonháztatásban.

(KEZDŐ-KÖZÉPHALADÓ-HALADÓ)


Slow Power-8 Limbs

A slow power a hatha jóga és az astanga jóga elemeit tartalmazza.Az óra fókuszában a légzés és a meditatív állapot van jelen ezzel egyidőben az óra lassú és statikus erőteljes mozgásanyaga az egész testet erősíti. Az órán az aktív nyújtó pózok mellett hosszabb levezetésre, relaxacióra számíthattok. Középhaladótól ajánljuk.

(KÖZÉPHALADÓ-HALADÓ)

 


Warrior Vinyásza Jóga

Warrior vinyasa Ez egy intenzív, dinamikus óra, légzéssel összekötött mozdulatokkal és hosszabb kitartásokkal. Elsősorban a csípőt nyújtjuk és a csípő körüli izmokat erősítjük. A stabilitást és a mozgékonyságot hangoljuk össze a légzéssel. Az óra részét képezik a légzőgyakorlatok és az óra végi relaxáció.
  KEZDŐ-KÖZÉPHALADÓ-HALADÓ

Relax és Nyújtás / Irodai jóga

Ezen az órán a relaxált állapotok elérése a cél amellett , hogy az egész testet akív és passzív nyújtásokkkal megnyújtjuk. Az órán kevesebb az erősítő ászanasor .A lassú mozgás mellett megtanulhatod hogyan tudod az izmaidat a légzésed segítségével ellazítani és biztonságosan pozitív élményekkel feltöltődve átnyújtani.Az órán sokszor segédeszközt használunk , hogy elsajátítsuk a helyes nyújtás alapjait.

Ajánljuk ha azt érzed berozsdásodtál és kicsit szeretnéd felszabadítani magad.

(KEZDŐ-KÖZÉPHALADÓ)


Ladder flow
Kihívást jelentő haladó óratípus, ahol lépésről lépésre egy koreográfiát építünk fel közösen. Egy rövid sorozattal indítunk, melyet körről körre újra kezdünk és egyidejűleg új ászanákkal is bővítünk, végig figyelve a légzés és a mozgás összhangjára.
A végére már automatikus lesz a megtanult koreográfia így létrehozva az áramlását, a Flow élményt.
Az óra végén illóolajos relaxációval adjuk át magunkat a pihenésnek.
(KÖZÉPHALADÓ-HALADÓ)
___________________________________________________________________________________
Soft flow
Az óra eleji ráhangolódást követően egy pici erősítés és dinamika, valamint egyensúly fejlesztés és csavarás következik, majd nagy hangsúlyt fektetünk a nyújtásra és csípőnyitásra, lehetőséget teremtve arra, hogy a spárgák különböző variációit is gyakorolhassuk.
Az óra végi illóolajos relaxációval pedig megkoronázzuk a gyakorlást.
Könnyen követhető, kellemes óratípus, bátran ajánljuk kezdőknek és haladóknak is, a sikerélmény garantált.
(KEZDŐ-KÖZÉPHALADÓ)