Oktatóink

Puskás Beatrix
Alapitó tag, Hatha jóga és Gerincjóga oktató
Dócs Tamás
Hatha jóga és vinyásza flow oktató

Dócs Tamás vagyok, vegán életet élő jóga gyakorló (8 éve) és oktató (6 éve).

A mozgás változó szerepet játszott az életemben: tizenéves koromig rendszeres volt, de az egyetemi évek alatt teljesen abbahagytam. Később a jogi pályán megismerkedtem az irodai ülőmunka és a stressz okozta alvászavarokkal, idegességgel is. Nem éreztem magam tehát túl jól a bőrömben, amikor elérkezett a jógával való sorsszerű találkozás.

2010-ben vettem részt az első órámon és nagyon hamar ráéreztem, hogy ez nemcsak egy remek mozgásforma lehet számomra – mely által egyébként közel 20 felesleges, negatív energiákkal átitatott kilótól szabadultam meg 2 év alatt – hanem a kiteljesedést szolgálva, belső harmóniát teremt. Megerősített bennem régóta lappangó gondolatokat a világ és az ember mibenlétéről és segít másként, tisztábban látni mindent. A jóga útja: folyamatos fejlődés. Mindenki máshonnan indul és más tempóban halad, de aki egyszer rálépett, tudni fogja, hogy jó úton jár.

2011-től folyamatosan képeztem magam Kiss Zoltán Nitai mellett, s végül nála végeztem el a hatha yoga oktatói tanfolyamot, illetve mysore stílusban Ricardo Martineztől is sokat tanultam, nemcsak az ashtangáról. Mivel egész életemben pozitív változásokat hozott – és hoz azóta is – a gyakorlás, fontosnak tartom ezt másoknak is átadni, és az ő fejlődésük, lelkesedésük, örömük napról napra megerősíti elhivatottságomat, hogy érdemes és hasznos ezzel foglalkozni, adni és kapni, az oktatás révén is fejlődni – mert mindig van hova. ebből nektek is sok örömötök származik majd!

Várlak szeretettel az óráimon, Namaste!

spektofficial
Soltó Kriszta
Gerincjóga, Hatha és Flow jóga

Soltó Kriszta vagyok, 7 éve jógázom és 2 éve oktatom is. Óráim során megtapasztalhatod, ahogyan elmerülsz a jóga mozdulataiban, lassan megszűnik a külvilág, repül az idő és teljesen lefoglalja a figyelmedet amire koncentrálsz és mindez feltölt, pihentet. Gerincjógával és jóga flow-val várlak.

kriyogahungary
Lunzer Anita
Gerincjóga, Hatha, Agni, Power és Flow jóga

2008-ban kezdtem jógázni, heti egyszer, más sportok kiegészítéseként. Az első oktatói tanfolyamra (2012, Agni) elsősorban azért jelentkeztem, hogy otthon is tudjak gyakorolni. Meglepően jól éreztem magam. Itt tudatosult bennem, hogy a jóga sokkal több, mint sport. Majd többféle jógairányzatot megismertem, hetente egyre többet gyakoroltam – hol munka, hol gyerekek, hol mindkettő mellett. De valahogy egyre kevésbé éreztem preventívnek a saját gyakorlásomat. Ezért elvégeztem a Gerincjóga oktató képzést (2015), hogy kialakíthassak – még mindig magamnak – egy hatékony, mégis biztonságosabb óratípust. Ezt némi hezitálás után elkezdtem tanítani egy zárt csoportnak. Közben két további - a kialakított stílusnak megfelelőbb - oktatói tanfolyamot is elvégeztem (Hatha, Power és Flow). Így az órák egyre változatosabbá váltak. Az óráim októbertől új helyszínre - és egyúttal új közönség elé is – kerülnek. Remélem sok ismerős és ismeretlen arccal találkozom majd kedd esténként a Yoga Parkban, hogy együtt lassítsunk egy kicsit a hétköznapok pörgésén, megszabaduljunk némi testi-lelki feszültségtől.

anitalunczer
Tóth Aida
Dinamikus hatha, gyerekjóga, akro jóga
Aida vagyok. 6 éve kezdtem jógázni először otthon majd különböző jógastúdiókban, komolyabban három éve kezdtem el vele foglalkozni egy indiai ashrambeli látogatásom után. Ott főleg a lelki gyakorlatok voltak előtérben (közös reggeli és esti mantra chantingok, yoga nidra, karma yoga, satsangok, kirtanok). Ezek után újra elkezdtem az asanakat gyakorolni és szerettem volna "jól csinálni" a pózokat, így beiratkoztam Beatrix jógaoktatói tanfolyamára. Gyakorló óráim során megtetszett a jóga oktatása is, így megmaradtak az órák. Óvónőként pedig adott a lehetőség, hogy összevonjam a két érdeklődési köröm, így tartok jógát minden korosztálynak. Ezenkívül a partnerakrobatika, akro jóga, animal flow mozgásvonalon indultam tovább. Számomra a jóga a megnyugvást hozza. A beleengedést ill. az elengedést tanítja.
aida.toth
Hargitay Réka
certified Acro Yoga teacher, Flow Yoga, Ashtanga Vinyasa Yoga


1999-ben kezdett jógázni és röviddel ezután kezdett el foglalkozni testmunkával, Thai Jóga masszázzsal, melynek számtalan jó hatása a jóga gyakorlásban is megnyilvánul.

Rendszeresen képezteti magát a Jóga, a Thai Jóga testmunka (Nuad vagy „passzív Jóga“) és AcroYoga (Akrojóga) terén is.

 

Eddig főleg külföldön élt és tanított, többek között Bécsben, Mexikóban, Spanyolországban és Guatemalaban. Kommunikáció szakon, az egészségkommunikáció & kiegészítö gyógymódok témakörében szerzett mester diplomát 2009ben, Bécsben.

A jóga iránti érdekeltségét a szabad kibontakozás lehetősége táplálta és az oda vezető önismereti munka, fizikai, mint lelki, szellemi síkon.

A sokszínü inspirációs és képzettségi hátterében többek között a Hatha Jóga, Vinyasa Flow Jóga, forró jóga stílusok tündökölnek.

Sok neves Ashtanga Vinyasa Jóga tanártól tanulhatott, köztük Nancy Gilgoff, David Williams, Sheshadri, Danny Paradise, Rolf Naujokat, Govinda Kai, Boris Georgiev.

Egyéb Flow szerü stílusokban inspirálták Veni I.Labi, Oskar Hodosi, Michaela Trpn, Sonja Rössler, Simon Park, Simon Borg, Angelika Windhofer stb. 
Ashtanga tanár tréninget Manju Joisnál végzett, és Mysore-ban is gyakorolt.

Rendszeresen tart (tovább-)képzéseket Thai Jóga testmunka témakörben, és képezteti saját magát különböző stílusokban.

 

2008ban találkozott először AcroYoga-val, ami jelentösen meghatározta további útját és újabb dimenzióba helyezte a jóga gyakorlást és -tanitást is. Nem véletlenül nevezik a bizalom jógájánk: azt az egységet és harmóniát, amit a jóga gyakorlás során megtapasztalunk, tágíthatjuk ki embertársaink felé is és együttes erökkel mozoghatunk magasabb szintekre.

A tanár tréninget Mexikóban végezte 2013-ban, az AcroYoga ko-alapítóval, Jason Nemerrel, mint elsö magyar ajkú képesített oktató. AcroFit® (Akro-fitnesz) oklevélre szintén Jason tanításaival tett szert 2015-ben, az Oregoni Portlandben (USA). Tanári képesítése óta nagy lelkesedéssel osztja meg e gyakorlás bőséges és sokszínü gyönyörét, amerre csak jár.

Az AcroYoga International a Jóga bölcsességét ötvözi a Partnerakrobatika játékosságával és a Thai Jóga masszázs szeretetteljes együttérzésével. E sajátos jóga stílus derüs közösségeket teremt világszerte, csapat munkára ösztönöz, kölcsönös gyógyításra kínál teret és mit sem sejtett képességeket hoz a felszínre. (több info: www.acroyoga.org)

Réka az óráin különleges figyelmet helyez a lélegzet és mozgás harmonikus áramlására, a helyes tartás részleteire, egyéni igazításokra, a testtudatosság fejlesztésére, korlátozó hiedelmek elengedésére és az intuíció fejlesztésére. Fokozatos tanulásra biztonságos és tamogató légkört teremt.

Meggyőzödése, hogy megfelelö rávezetéssel mindenki tud jógázni, akrojógázni & ezekben örömét lelni – bármilyen kondicióval is rendelkezik.

A Yoga Parkban Amazon Jóga óráin találkozhattok vele, fogadjátok szeretettel sokoldalú tudását, személyiségét.

Reka Yoga
Szűts Márton
Gerincjóga, hatha jóga, power jóga oktató
Az intenzív jógagyakorlást ashtanga vinyasa jógával kezdtem, a budai ATMA centerben. Tetszett a fókusz, a látványos mozdulatok, az erőfeszítés és lágyság. Egy bő évig jártam, és ez az egy év arra is ráébresztett, hogy az ashtanga nem való mindenkinek – nekem sem. Kikötöttem, a Mandala Jógastúdióban, a gerincjóga fellegvárában, és szinte egyből belevágtam egy gerincjóga oktatói tanfolyamba. Amint végeztem, el tudtam kezdeni az óraadást. Mukesh Kotarinál, a Bindusar Jógastúdióban végeztem a 200 órás jógaoktatói tanfolyamot. Hatha jóga gyakorlásomnak ma is az ott tanultak képezik az alapját. A mai napig oktatóként veszek részt jógaoktatói programokban, magyar és angol nyelven. Nagyon érdekel a mozgásminőség fejlesztése, így Bene Máté gerincspecialistánál is tovább képeztem magam. A jóga gyakorlásában és oktatásában a prevenciós mozgásminták és a légzés kapnak hangsúlyt, erre építem fel a lelki-szellemi hatásokat is. Mind magán, mind csoportos óráimat úgy építem fel, hogy kezdők és haladók egyaránt megtalálják a saját kihívásukat.
Pászti Betti
Hatha jóga és Sup jóga oktató
A jóga gyakorlása fizikai, lelki és mentális támogatást nyújt, egy olyan kapaszkodót, amelyre mindig számíthatsz és visszatérhetsz hozzá. Nem fontos értened elegendő, ha érzékeled... "Tehát, engedd, hogy csakráid pörögjenek, hogy szárnyaljon a prána a nadikon át, amikor ászanát vagy pránajámát végzel és mantrával vagy mudrával fejezed be gyakorlásod." 🙂 Namaste!
Timea Csukor
bodyART oktató
Sportos családba születvén számomra mindig is természetes volt a mozgás. Versenyszerűen kajakoztam fiatal felnőtt koromig, majd főiskolás éveim alatt kedvtelesből táncolni kezdtem, ami olyan szerelemmé vált, hogy táncos lettem. Mikor már nem volt mindennapjaim része a tánc, kerestem valamilyen élvezetes, de sportértékkel bíró mozgásformát. Ekkor találkoztam a bodyART-al. A holisztikus funkcionális tréning során törekszünk a tudatos munkára, a mozdulatok szépségére, helyes kivitelezésére, a kontrolált légzésre, miközben tetőtől talpig átmozgatjuk a testet. Mindenkit várok szeretettel! Üzleti kommunikátor - BKF Színpadi táncos - OKJ Shiatsu alaptanfolyam - Nemzetközi Shiatsu Iskola Blackroll Functional Fascia Course - FitCollege Spine & Dance - Almásy Mozgásakadémia Aromaterapeuta alapképzés bodyART Basic, Contact, Dynamic, Stretch, Flow, Flow2, Pure, Best Age, Energy, Myofascials and Trigger Points, Medical and Recovery, Structure, Kids, Contact2, Touch deepWORK Basic, Teaching skills BAX, bodyART XCross Burnout Szindróma Facilitator of THEGROOVE
Szabó Gyöngyi
Gerincjóga oktató

A szív ritmusa a test mozdulata.Halld meg a belső zenédet és engedd, hogy táncoljon veled.
A mozgás szeretete mindig az életem része volt. Szertornászként kezdtem, majd ezt követte a tánc művészete. A 2008-ban megrendezett Tánc Világbajnokságban elért sikerek csak megerősítették bennem, hogy folytassam és kipróbáljam mindazt, amit csak tudok. Ott találkoztam először a jógával. Az élet sok felé sodort, de mindig visszatértem a jógához, a belső csendhez. 3 éve változtatta meg igazán a mindennapjaimat és gyakorlom, amikor csak tehetem. Szeretném, hogy ezt mások is érezzék.