Oktatóink

Puskás Beatrix
Alapitó , Tulajdonos, Hatha jóga és Gerincjóga oktató

17 éves voltam amikor először találkoztam a jógával ami azóta is része az életemnek.

 Jógát tanítani számomra nem csak azt jelenti ,hogy megtartok egy jóga órát, hanem, hogy jógaoktatóként vagyok jelen az életem összes területén .Ez számomra egy örömteli életfeladat. Szeretem a munkámban az ászanák, testtartások elemzését, az egyéni adottságok felmérését és az abban való fokozatos fejlődés lehetőségét,  a szabadabb mozgásban és a belső folyamatokban való elmerülést.

Boldoggá tesz amikor látom a változást azokon akik az óráimra rendszeresen járnak.
Sokan nem csak erősödünk, hajlékonyabbak leszünk hanem valahogy megérkezünk a lelkünk is. Ezért szeretem a munkámat mert közelebb visz mindenkit önmagához .


Tanulmányaim
1998-2005
Bhaktivédanta ashram
Napi szintű lelki gyakorlataim közé tartozott , két óra hajnali mantra meditáció, önkéntes munka , védikus filozófia tanulmányozása emellett az ayurvéda és a védikus asztrológia átfogó ismerete
Autentikus tanítóim : Sivarama Swami Maharaja , Balabadhra Puri Maharaja
2010-ben indultam el a hatha jóga napi szintű gyakorlásának az útján.
Jelenleg Patanjali 8 lépcsős elmélete a gyakorlásom alapja
2012-Yoga Alliance International jógaoktató tanítóm :Szűcs Gábor
2013-Gerincjógaoktató (Mandala jógastúdió)
2013-Okj Sporttréner
2014-Ashtanga Teacher Training Course Primary Series tanító: Manju Jois
2014-Ayurvédikus Indiai masszás/Masszőr
2018-Funkcionális fascia tréning Balance Academia vezető oktató: Feönyvesy Krisztina
2018-Komplex mozgásterápia KMT Akadémia
2019 -Balla hangterápia alap tanfolyam
7 éve foglalkozom teljes időben jógaoktatással
A jógatáborok szervezése mellett
2015-ben a Yoga Alliance International minősítés alatt regisztrált jógaiskolaként jógaoktatók képzésével is foglalkozom
2018-tól vagyok alapító tagja a Yoga Park jógastúdiónak
Szeretettel várok mindenkit a jógaóráimon és a tanfolyamokon is.

Ádász Sharada Kata
Tulajdonos, gyerekjóga oktató
Integral Jóga, Kidding Around Yoga, Yoga for the Special Child oktató angol nyelven Egy koraszülés révén az életem teljesen megváltozott, ezután kezdtem el áthatóbban foglalkozni jógával. Hongkongban elsőként speciális igényű gyerekek fejlesztésére és az Integrál Jóga gyerekekre szabott egyedülálló módszerére fókuszáltam. Ezzel párhuzamosan végeztem el a 200 órás Integrál Jóga oktatói tanfolyamot egy csodálatos és inspiráló tanárral és közösséggel. Az életem teljessé vált, ezt szeretném ápolni, megosztani és átadni másoknak is. Neked, Nektek. Inspirálóim, tanáraim, akiktől tanultam: Hersha Harilera Chellaram (Hersha Yoga/Hongkong), Sonia Sumar (Yoga for the Special Child / USA), Haris Harini Lender (Kidding Around Yoga/USA) Tanulmányaim: 2018 – Yoga for the Special Child 48-hours training / Hongkong 2019 – Yoga for the Special Child CE program: Autism and ADHD/ Hongkong 2019 – Integral Yoga 200-Hours Teacher Training / Hongkong 2019 – Kidding Around Yoga teacher / Hongkong 2019 – Institute for Integrative Nutrition health coach / New York GYEREKJÓGA: A jóga átmozgat, feltölt, boldogabbá tesz, és olyan fantasztikus eszköztárral ruház fel, amit bármikor bárhol előkaphatsz az életben legyen derűs vagy borús a kedved. A gyerekjóga óra nálunk így néz ki: Énekelünk – sztorizunk és nevetünk – jógázunk és izzadunk egy picit - nyújtunk – beszélgetünk - izzadunk még egy picit – kacagunk - és jólesően megpihenünk a titkos kertben. Mindezt egyszerű és jól érthető angol nyelven tesszük, klassz társaságban. Várunk szeretettel!
Soltó Kriszta
Gerincjóga, Hatha és Flow jóga

Kicsi gyerekkorom óra a mozgás volt a legfontosabb, legszeretettebb elfoglaltságom. 3 éves koromban kezdtem el balettozni és 15 évesen hagytam abba. Közben a Magyar Táncművészeti Főiskolára jártam 5 évig és ez máig meghatározza az életemet.
2009-ben keztem el jógázni és 2016 óta dolgozom jógaoktatóként. Elvégeztem jónéhány képzést és tanfolyamot, sok csoportos és egyéni órát tartok minden nap, többnyire gerincjógát, office jógát, hatha jógát és jóga flow-t. Rendszeresen tartok tematikus workshopokat, itt a személyes kedvencem a családi jóga, ahol együtt jógáznak a gyerekek és a szülők, ezzel mélyítve el a bensőséges kapcsolatot. A másik témakör a nyújtás, amit különösen szeretek.
2017-től a BARAKA Jóga Iskola Hatha Alap és Középhaladó Jógaoktató Képzéseinek Ászanaelemzés oktatója vagyok.
2019-ben kezdtem el elvonulások szervezésében részt venni.
Eredeti végzettségem szerint közgazdász vagyok, 10 évet dolgoztam szállodákban és egyéb vendéglátóipari egységben asszisztensként, majd rendezvényszervező managerként.

Tanítóim:
Gyúró Éva
Pápa Gyöngyvér
Spala Korina


1991 Magyar Táncművészeti Főiskola
1995 Budai Nagy Antal Gimnázium
2000 Közgazdász (Idegenforgalom és Szálloda szak)
2016 Yoga Alliance RYS 200 - Gerincjóga
2017 Yoga Alliance RSY 150 – Hatha Jóga
2017 Yoga Alliance RSY 150 – Hatha Jóga Flow


Egyéb:
2018-tól jógaoktató - Yoga Park Stúdió

kriyogahungary
Szabó Gyöngyi
Gerincjóga oktató

„A szív ritmusa a test mozdulata. Halld meg a belső zenédet és engedd, hogy táncoljon veled.”

2019 óta oktatok jógát, gerincjóga tanfolyamot a Manda Jógastúdióban végeztem el.
Gyerekkoromban szertornászként kezdtem majd kipróbáltam több fajta sportágat is. 2006 és 2008 között a tánc művészete ejtett rabul. 2008-ban megrendezett Tánc Világbajnokságon Európa -és Világbajnoki majd külön díjat tudhatok magaménak, mint csapat mint egyéni nevezésben. Itt találkoztam előszőr a jógával amit 2016 óta rendszeresen gyakorlok. 2019-ben végeztem el a gerincjóga képzést a Mandala Jógastúdióban.

1998-2002: Modell Divatiskola, Iparművészeti, Ruha- és Textilipari Szakközépiskola és Szakiskola, Informatika tagozat

2010: Kereskedők Vállalkozók Békés Megyei Szervezete, Ékszerbecsüs képesítés

2004-2006: Modell Divatiskola, Iparművészeti, Ruha- és Textilipari Szakközépiskola és Szakiskola, Divat-stílustervező

2002-2004: Modell Divatiskola, Iparművészeti, Ruha- és Textilipari Szakközépiskola és Szakiskola, Ruhaipari Tecnikus

dr. Kárpáti Klaudia
Képzéseink anatómia tanára gyógytornász és Hatha jógaoktató
dr. Kárpáti Klaudia, gyógytornász-fizioterapeuta (Msc), sportfizioterapeuta Eredetileg jogászként dolgoztam, amikor azonban az ülőmunka káros hatásait kezdtem megérezni magamon, eljutottam egy gyógytornászhoz, ahol rögtön tudtam, hogy ez a hivatás az én utam. 10 éve dolgozom gyógytornászként, főként traumatológiai, reumatológiai és ortopédiai betegek ellátásában veszek részt. Fontosnak tartom a tudásom naprakészen tartását, ezért folyamatosan képzem magam. Az alapképzésen túl a mesterképzési szakot is elvégeztem, de fontosnak tartom a megszerzett tudásom átadását is a jövő gyógytornászainak. 2014 óta a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán óraadó oktatóként traumatológiai fizioterápiát tanítok az angol nyelvű képzésben, továbbá mind a magyar, mind az angol nyelvű gyógytornász hallgatók gyakorlati oktatásában is részt veszek. Az életem folyamán mindig is nagy szerepe volt a mozgásnak, sokáig kézilabdáztam, majd aerobikoztam, végül jött a futás és a jóga. Több olyan szakasza is volt az életemnek, amikor jógáztam, de jógával való kapcsolatom a várandóságom idején teljesedett ki. Jelenleg részt veszek a hatha jóga oktató képzésben és a saját munkámban és a mindennapjaimban is szívesen alkalmazom a jógában tanultakat. Diplomák: ELTE ÁJK, jogász SE ETK, gyógytornász-fizioterapeuta (BSc) SE ETK, gyógytornás-fizioterapeuta (MSc) Továbbképzések: Physiovit Group, DOSB sportfizioterapeuta Physiovit Group, biokibernetikus fasciaterápia Holisztikus Medicina Alapítvány, lágyrész manuálterápia Holisztikus Medicina Alapítvány, viszcerális manuálterápia McKenzie MDT „A” (lumbális gerinc), „B” (nyaki és háti gerinc) K-Active kinesiotape kezdő, haladó Ergon IASTM alap tanfolyam (eszközös lágyrész technika) Anatomy Trains workshop Padma Jógastúdió, Kismama- és Babás jóga oktató LoveYourBelly oktató IWI, Preventív gerinctréner és stretching oktató SMR tanfolyam Fitness Akadémia, aerobic edző Fitness Akadémia, Pilates oktató „ Azok, akik megtanulják élvezni a munkájukat, nem vesztegetik el a szabadidejüket, látni fogják, hogy életük teljessé és sokkal értékesebbé válik.” (Csíkszentmihályi: Flow)
Lunzer Anita
Gerincjóga, Hatha, Agni, Power és Flow jógaoktató

 


Gerincjóga, Hatha, Flow és Power Jóga
Eredetileg közgazdászként végeztem, adótanácsadóként kezdtem dolgozni, a mai napig főállásban ezzel foglalkozom. Két gyermek édesanyja vagyok. Nem sokkal az első gyermekem születése előtt, 2008-ban kezdtem el jógázni. Kezdetben heti egyszer jártam jógázni, stresszoldásként és a megerőltetőbb sportok helyettesítéseként. Az első oktatói tanfolyamra elsősorban azért jelentkeztem, hogy otthon – gyerekek és munka mellett - is tudjak gyakorolni. Itt tudatosult bennem, hogy a jóga sokkal több, mint sport és stresszoldás. Hetente egyre többet gyakoroltam, többféle jógairányzatot megismertem, közben több oktatói tanfolyamot is elvégeztem:
- 2012 Agni jóga (Atma Center)
- 2015 Gerincjóga (Mandala Jógastúdiók)
- 2017 Hatha jóga (Amasole Jógastúdió)
- 2018 Flow és Power jóga (Amasole Jógastúdió)


2017 óta tartok jógaórákat a saját stílusomban, amelyek leginkább flow típusú (egymásba fűzött gyakorlatokból felépített, változatos zenével kísért, "áramlás élményt" nyújtó) órák.

 

 

anitalunczer
Szűts Márton
Gerincjóga, hatha jóga, power jóga oktató

 

2012 óta tartok csoportos jógaórákat. Ma már emellett főfoglalkozású jógaoktatóként workshopokat és magánórákat is adok. Magyar és nemzetközi jógaoktatói tanfolyamokon oktatóként veszek részt, magyar és angol nyelven. Korábban tőzsdei üzletkötőként és pénzügyi elemzőként dolgoztam.

2011 Mandala Jógastúdió Gerincjóga oktatói képzés
2012 Dr. Vígh Béla, ” A jóga morfofunkciónális alapjai” kurzus, SOTE
2012 “Gerincterápia jógával” – oktatói továbbképzés I. modul Bene Máténál
2015 “Fasciology” – oktatói továbbképzés II. modul Bene Máténál
2016 RYT 200 órás jógaoktatói tanfolyam – Bindusar Jóga
2017 óta jógaoktatói képzéseken oktatóként veszek részt a Bindusar Jógaiskolában, magyar és angol nyelven. Külföldi workshopokon segédoktatóként veszek részt,

Akiktől tanultam: Spala Korinna, Horváth Zoltán (gerincjóga), Mukesh Kotari (Hatha jóga, Vinyasa Krama)

Vincze Imre
Indian Club instruktor

Embereket tanítok.
Kezdetben gyerekeket, fiatalokat matematikára, fizikára, számítástechnikára, informatikára, de legfőképp arra, hogyan gondolkozzanak a világról, magukról, hogyan legyenek boldog, jobb emberek.
Már 19 éve felnőtteknek segítek, hogy munkahelyükön jobban működjenek, hatékonyabban kommunikáljanak, fejlődjön a stratégiai gondolkodásuk, fejlődjenek a vezetői készségeik. A munkához szükséges kompetenciák fejlesztése és a sok vezetői eszköztár átadása mellett egyre inkább azt éreztem, hogy a munkám nem lehet teljes úgy, ha a szellemi fejlesztés mellett a testi és lelki összhang nem teremtődik meg.
Így rájöttem, hogy leginkább abban tudok segíteni, hogy saját példámon keresztül olyan utat mutatok, ami mindenki számára követhető, egészséges, hosszútávon is végezhető testmozgást tartalmaz. Fontos szempont volt, hogy a tornagyakorlatokon túl a választott sport a szellemi és lelki fejlesztésről is szóljon.
Fiatalkoromban szinte az összes küzdősporttal megismerkedtem és a keleti filozófiák erősen hatottak rám, így mindenképp olyan sportot szerettem volna választani, amiben a budo szellemiségét és a belémivódott mozgáskultúrát újra előhozhatom magamból.
Így lettem az Indian Club evangelistája Magyarországon 2019-ben.