Puskás Beatrix
Alapító, tulajdonos, hatha jóga és gerincjóga oktató

17 éves voltam amikor először találkoztam a jógával ami azóta is része az életemnek. A Yoga Park jógastúdiónak a szakmai vezetése az egyik feladatom de a Jógaoktató képzéseket is én szervezem. Alapítóként és tulajdonosként szerepelek ebben a csodálatos közösségben ahol nagyszerű jógaoktatók vesznek körül.

 Jógát tanítani számomra nem csak azt jelenti ,hogy megtartok egy jóga órát, hanem, hogy jógaoktatóként vagyok jelen az életem összes területén .Ez számomra egy örömteli életfeladat. Szeretem a munkámban az ászanák, testtartások elemzését, az egyéni adottságok felmérését és az abban való fokozatos fejlődés lehetőségét,  a szabadabb mozgásban és a belső folyamatokban való elmerülést.

Boldoggá tesz amikor látom a változást azokon akik az óráimra rendszeresen járnak.
Sokan nem csak erősödünk, hajlékonyabbak leszünk hanem valahogy megérkezünk a lelkünk is. Ezért szeretem a munkámat mert közelebb visz mindenkit önmagához .


Tanulmányaim
1998-2005
Bhaktivédanta ashram
Napi szintű lelki gyakorlataim közé tartozott , két óra hajnali mantra meditáció, önkéntes munka , védikus filozófia tanulmányozása emellett az ayurvéda és a védikus asztrológia átfogó ismerete
Autentikus tanítóim : Sivarama Swami Maharaja , Balabadhra Puri Maharaja
2010-ben indultam el a hatha jóga napi szintű gyakorlásának az útján.
Jelenleg Patanjali 8 lépcsős elmélete a gyakorlásom alapja
2012-Yoga Alliance International jógaoktató tanítóm :Szűcs Gábor
2013-Gerincjógaoktató (Mandala jógastúdió)
2013-Okj Sporttréner
2014-Ashtanga Teacher Training Course Primary Series tanító: Manju Jois
2014-Ayurvédikus Indiai masszás/Masszőr
2018-Funkcionális fascia tréning Balance Academia vezető oktató: Feönyvesy Krisztina
2018-Komplex mozgásterápia KMT Akadémia
2019 -Balla hangterápia alap tanfolyam
7 éve foglalkozom teljes időben jógaoktatással
A jógatáborok szervezése mellett
2015-ben a Yoga Alliance International minősítés alatt regisztrált jógaiskolaként jógaoktatók képzésével is foglalkozom
2018-tól vagyok alapító tagja a Yoga Park jógastúdiónak
Szeretettel várok mindenkit a jógaóráimon és a tanfolyamokon is.

Ádász Sharada Kata
Tulajdonos, gyerekjóga oktató
Integral Jóga, Kidding Around Yoga, Yoga for the Special Child oktató angol nyelven Egy koraszülés révén az életem teljesen megváltozott, ezután kezdtem el áthatóbban foglalkozni jógával. Hongkongban elsőként speciális igényű gyerekek fejlesztésére és az Integrál Jóga gyerekekre szabott egyedülálló módszerére fókuszáltam. Ezzel párhuzamosan végeztem el a 200 órás Integrál Jóga oktatói tanfolyamot egy csodálatos és inspiráló tanárral és közösséggel. Az életem teljessé vált, ezt szeretném ápolni, megosztani és átadni másoknak is. Neked, Nektek. Inspirálóim, tanáraim, akiktől tanultam: Hersha Harilera Chellaram (Hersha Yoga/Hongkong), Sonia Sumar (Yoga for the Special Child / USA), Haris Harini Lender (Kidding Around Yoga/USA) Tanulmányaim: 2018 – Yoga for the Special Child 48-hours training / Hongkong 2019 – Yoga for the Special Child CE program: Autism and ADHD/ Hongkong 2019 – Integral Yoga 200-Hours Teacher Training / Hongkong 2019 – Kidding Around Yoga teacher / Hongkong 2019 – Institute for Integrative Nutrition health coach / New York GYEREKJÓGA: A jóga átmozgat, feltölt, boldogabbá tesz, és olyan fantasztikus eszköztárral ruház fel, amit bármikor bárhol előkaphatsz az életben legyen derűs vagy borús a kedved. A gyerekjóga óra nálunk így néz ki: Énekelünk – sztorizunk és nevetünk – jógázunk és izzadunk egy picit - nyújtunk – beszélgetünk - izzadunk még egy picit – kacagunk - és jólesően megpihenünk a titkos kertben. Mindezt egyszerű és jól érthető angol nyelven tesszük, klassz társaságban. Várunk szeretettel!
Soltó Kriszta
Gerincjóga, Hatha és Flow jóga

Kicsi gyerekkorom óra a mozgás volt a legfontosabb, legszeretettebb elfoglaltságom. 3 éves koromban kezdtem el balettozni és 15 évesen hagytam abba. Közben a Magyar Táncművészeti Főiskolára jártam 5 évig és ez máig meghatározza az életemet.
2009-ben keztem el jógázni és 2016 óta dolgozom jógaoktatóként. Elvégeztem jónéhány képzést és tanfolyamot, sok csoportos és egyéni órát tartok minden nap, többnyire gerincjógát, office jógát, hatha jógát és jóga flow-t. Rendszeresen tartok tematikus workshopokat, itt a személyes kedvencem a családi jóga, ahol együtt jógáznak a gyerekek és a szülők, ezzel mélyítve el a bensőséges kapcsolatot. A másik témakör a nyújtás, amit különösen szeretek.
2017-től a BARAKA Jóga Iskola Hatha Alap és Középhaladó Jógaoktató Képzéseinek Ászanaelemzés oktatója vagyok.
2019-ben kezdtem el elvonulások szervezésében részt venni.
Eredeti végzettségem szerint közgazdász vagyok, 10 évet dolgoztam szállodákban és egyéb vendéglátóipari egységben asszisztensként, majd rendezvényszervező managerként.

Tanítóim:
Gyúró Éva
Pápa Gyöngyvér
Spala Korina


1991 Magyar Táncművészeti Főiskola
1995 Budai Nagy Antal Gimnázium
2000 Közgazdász (Idegenforgalom és Szálloda szak)
2016 Yoga Alliance RYS 200 - Gerincjóga
2017 Yoga Alliance RSY 150 – Hatha Jóga
2017 Yoga Alliance RSY 150 – Hatha Jóga Flow


Egyéb:
2018-tól jógaoktató - Yoga Park Stúdió

kriyogahungary
dr. Kárpáti Klaudia
Képzéseink anatómia tanára, gyógytornász-fizioterapeuta (Msc), sportfizioterapeuta, hatha jóga-, yin jóga-, kismama- és babás jóga oktató

„Azok, akik megtanulják élvezni a munkájukat, nem vesztegetik el a szabadidejüket, látni fogják, hogy életük teljessé és sokkal értékesebbé válik.” 

(Csíkszentmihályi: Flow)

Dr. Kárpáti Klaudia

gyógytornász-fizioterapeuta (Msc), sportfizioterapeuta

hatha jóga-, yin jóga-, kismama- és babás jóga oktatóEredetileg jogászként dolgoztam, amikor azonban az ülőmunka káros hatásait kezdtem megérezni magamon, eljutottam egy gyógytornászhoz, ahol rögtön tudtam, hogy ez a hivatás az én utam. 11 éve dolgozom gyógytornászként, főként traumatológiai, reumatológiai és ortopédiai betegek ellátásában veszek részt. 

A tanulás az életem meghatározó része, fontosnak tartom a tudásom naprakészen tartását, ezért folyamatosan képzem magam. Szívesen adom át megszerzett tudásom a jövő nemzedékének, 6 éve óraadó oktatóként tanítok a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán az angol nyelvű képzésben, továbbá mind a magyar, mind az angol nyelvű gyógytornász hallgatók gyakorlati oktatásában is részt veszek. 2020-tól hatha jógaórát tartok a Yoga Park Jógastúdióban, valamint részt veszek a Yoga Park jógaoktató képzéseiben is, anatómiát oktatok a hatha alapképzésben és a flow továbbképzésben is. 

Az életem folyamán mindig is nagy szerepe volt a mozgásnak, sokáig kézilabdáztam, majd aerobikoztam, végül jött a futás és a jóga. Több olyan szakasza is volt az életemnek, amikor jógáztam, de jógával való kapcsolatom a várandóságom idején teljesedett ki és azóta is része a mindennapjaimnak. A jógában tanultakat szívesen alkalmazom saját munkámban és a hétköznapokban is, legyen az a jóga filozófia, ászanák vagy akár a légzőgyakorlatok.Diplomák: 

ELTE ÁJK, jogász 

SE ETK, gyógytornász-fizioterapeuta (BSc) 

SE ETK, gyógytornás-fizioterapeuta (MSc) 

 

Továbbképzések: 

Physiovit Group, DOSB sportfizioterapeuta 

Physiovit Group, biokibernetikus fasciaterápia 

Holisztikus Medicina Alapítvány, lágyrész manuálterápia 

Holisztikus Medicina Alapítvány, viszcerális manuálterápia 

McKenzie MDT „A” (lumbális gerinc), „B” (nyaki és háti gerinc) 

K-Active kinesiotape kezdő, haladó 

Ergon IASTM alap tanfolyam (eszközös lágyrész technika) 

Anatomy Trains workshop 

Padma Jógastúdió, Kismama- és Babás jóga oktató 

Yoga Park, Alap Hatha 200 órás jógaoktató képzés

Yoga Alliance, 100 órás jógaoktató képzés

LoveYourBelly oktató 

IWI, Preventív gerinctréner és stretching oktató 

SMR tanfolyam 

Fitness Akadémia, aerobic edző 

Fitness Akadémia, Pilates oktató 

 

Lunzer Anita
Gerincjóga, Hatha, Agni, Power és Flow jógaoktató

 


Gerincjóga, Hatha, Flow és Power Jóga
Eredetileg közgazdászként végeztem, adótanácsadóként kezdtem dolgozni, a mai napig főállásban ezzel foglalkozom. Két gyermek édesanyja vagyok. Nem sokkal az első gyermekem születése előtt, 2008-ban kezdtem el jógázni. Kezdetben heti egyszer jártam jógázni, stresszoldásként és a megerőltetőbb sportok helyettesítéseként. Az első oktatói tanfolyamra elsősorban azért jelentkeztem, hogy otthon – gyerekek és munka mellett - is tudjak gyakorolni. Itt tudatosult bennem, hogy a jóga sokkal több, mint sport és stresszoldás. Hetente egyre többet gyakoroltam, többféle jógairányzatot megismertem, közben több oktatói tanfolyamot is elvégeztem:
- 2012 Agni jóga (Atma Center)
- 2015 Gerincjóga (Mandala Jógastúdiók)
- 2017 Hatha jóga (Amasole Jógastúdió)
- 2018 Flow és Power jóga (Amasole Jógastúdió)


2017 óta tartok jógaórákat a saját stílusomban, amelyek leginkább flow típusú (egymásba fűzött gyakorlatokból felépített, változatos zenével kísért, "áramlás élményt" nyújtó) órák.

 

 

anitalunczer
Szűts Márton
Gerincjóga, hatha jóga, power jóga oktató

 

2012 óta tartok csoportos jógaórákat. Ma már emellett főfoglalkozású jógaoktatóként workshopokat és magánórákat is adok. Magyar és nemzetközi jógaoktatói tanfolyamokon oktatóként veszek részt, magyar és angol nyelven. Korábban tőzsdei üzletkötőként és pénzügyi elemzőként dolgoztam.

2011 Mandala Jógastúdió Gerincjóga oktatói képzés
2012 Dr. Vígh Béla, ” A jóga morfofunkciónális alapjai” kurzus, SOTE
2012 “Gerincterápia jógával” – oktatói továbbképzés I. modul Bene Máténál
2015 “Fasciology” – oktatói továbbképzés II. modul Bene Máténál
2016 RYT 200 órás jógaoktatói tanfolyam – Bindusar Jóga
2017 óta jógaoktatói képzéseken oktatóként veszek részt a Bindusar Jógaiskolában, magyar és angol nyelven. Külföldi workshopokon segédoktatóként veszek részt,

Akiktől tanultam: Spala Korinna, Horváth Zoltán (gerincjóga), Mukesh Kotari (Hatha jóga, Vinyasa Krama)

Krausz Dia
Hatha és flow jógaoktató/ flow képzés szakmai vezető

A mozgás az életem része, hiszen testnevelés szakos gimnáziumba jártam, ahol szertornáztam, majd a harcművészetben mélyültem el, wushu kard stílusban. A jógához ezen a ponton kerültem közel, mint sokan mások, akik harcművészeteket gyakorolnak, először mint kiegészítő mozgás, terápiás jelleggel, majd egyre jobban felfigyeltem a két féle mozgás és szellemiség hasonlóságaira és szabályszerűségeire. 2018-ban a Mandala stúdió astanga oktatói képzésén vettem részt, majd 2020-ban végeztem el az Infinity stúdió hatha, gerinc és flow jóga oktató képzését. 2020- tól oktatok a Yoga Park jóga stúdióban. 

A flow jóga és a gerinc jóga áll a legközelebb hozzám, ezért ezeket is oktatom. Eleinte, amikor elkezdünk jógát gyakorolni, akkor szeretnénk eljutni odáig, hogy nagyon szép ászanákat tudjunk elvégezni. Majd amikor gyakorolsz, akkor lassan ezek meg is történnek, de már nem az lesz a legnagyobb élmény. A cél maga a flow. Ezen a ponton fog elkezdődni az igazi utad a jógában. 

1995-1999 - Janus Pannónius Egyetem - művelődésszervező BA

2001 - 2003 - Ékszertervező- Shenkar Tel Aviv

2018 - Mandala - astanga jóga oktató képzés

2020 - Infinity - hatha, gerinc, flow jóga oktató képzés

Mestereim:

Wang Yingsen - wushu kard, tai chi

Pápa Gyöngyvér - astanga

Nagygyörgy Emese -astanga

Németh Katalin - vinyasa flow, jóga filozófia

Dalmády Csaba - jóga filozófia, tibeti rítus

Horváth Rita - kundalini jóga, pránajáma

 

Antal Lilla
Női jóga, hatha jóga oktató/ női jógaoktató képzés szakmai vezető
2013-ban kezdtem el életmódot váltani, figyelni a táplálkozásra és a
gyógynövények erejére. 2017-ben végeztem el a hatha jóga oktatóképzést Puskás Beatrix jógaoktatónál, majd a relaxáció- és meditáció oktatóképzést Márk Tamásnál a Himalájai Jóga Tradíció szerint. Női jógaoktató képzést Nagy Erika Dalma vezetésével végeztem 2020-ban. A jóga számomra nem csak testmozgás. Alapelveit igyekszem az élet minden területén élni, a hétköznapokban és a családi életben is. A jóga szeretettel nyújtja egyszerű, hatékony eszközeit mindenki számára, aki úgy dönt, hogy az egészséget, a békét, a harmóniát és az örömöt választja. "A dolgok nem kívül kezdődnek, hanem belül, és nem alul, hanem felül, és nem a láthatóban, hanem a láthatatlanban.
 
Szücs Gábor /Gauranga
Jógaoktató
Gauranga Das vagyok, születési nevemen Szücs Gábor. 1971 január 9-én születtem Budapesten, de a gyermekkoromban több évet töltöttem Moszkvában is. Így kerültem a Madách Imre Gimnázium elvégzése után a moszkvai Lomonoszov Egyetem programozó matematika szakára. Tizenhét éves koromban került a kezembe az első jógakönyv, amit jó egy éves ászana- és pránájáma-gyakorlás követett. A jóga alapjaiban forgatta fel az életemet: addigi ateisztikus világszemléletemből hirtelen az Istenkeresés útjára léptem, és végül a Krisna-tudatnál kötöttem ki. Ez tulajdonképpen egy szellemi jóga-ösvény, a Bhakti, vagyis az odaadás jógája. A Krisna-hívők életmód-szabályai nagyon hasonlóak a jóga előírásaihoz, és napi két óra mantra-meditáció a fő lelki gyakorlatuk. 1990-ben. egyetemi tanulmányaimat megszakítva lettem Krisna-hívő szerzetes, majd lelkész, végül családos pap. Aktív korszakom a Krisna-tudatban 2011-ig tartott, azóta még nyitottabban és befogadóbban szemlélem a világ ősi spirituális hagyományait. Mindig is érdekelt, hogy miképpen lehetne enyhíteni az emberek szenvedését, és megtanítani őket a boldog, teljes életre. Ezért éveken keresztül tanultam és alkalmaztam a természetgyógyászatot, bioenergetikát, az ájurvédát, a védikus asztrológiát, és a vasztut (indiai feng shui).

A jóga azonban 2003 környékén ismét visszatért az életembe, mert a lelki fejlődés mellett szükségét éreztem annak is, hogy a testemet egészségesen tartsam. Így lassan tizenöt éve része az életemnek a napi rendszeres ászana-gyakorlás, amit indiai látogatásaim során több mester vezetése alatt sajátítottam el. Eddigi oktatóim, a teljesség igénye nélkül: Kamal Singh, Ajay Kumar, Vinay Kumar, Dev Kapil, Shivan Kutty, V. Sheshadri, Manju Jois, Govinda Kai, Danny Paradise.

2007-ben elkezdtem oktatni mindazt, amit mestereimtől kaptam, és ami az évek tapasztalatai során kikristályosodott bennem. Először Agni-jóga órákat tartottam az Atma Centerben, melynek egyben alapítója is vagyok, majd elkezdtem a Hot Ashtanga oktatását, ami gyakorlásom lényegi részét is képezi. Elméleti tudásomat és gyakorlati tapasztalataimat mindenkivel szívesen megosztom az órákon, workshopokon, elvonulásokon, és a hotashtanga.com jógablogban. Hiszem, hogy a jóga rendszeres gyakorlása nem csak az egyén életében hozhat gyököeres változást, de az egész emberiség fejlődési iránya is alapjaiban változhat meg, ha minél többen megtapasztalják a jóga egészségre gyakorolt hatását és személyiségformáló erejét. Életemet annak szenteltem, hogy minél több emberhez eljuttassam ezt a felbecsülhetetlen értékű kincset.

2017-ben ébredt fel érdeklődésem a hangterápia és a sámánizmus iránt. Azóta csoportos és egyéni terápiák során használom a tibeti hangtálakat, gongokat, a sámándobot és az egyéb spirituális, gyógyító hangszereket. Elvonulásainkon, a különböző fesztiválokon és stúdióinkban is sok hangterápiás, transzlégzéses, meditációs és sámán-gyakorlatokon alapuló programot is tartok a jóga-gyakorlás mellett. A sámánizmus hagyományával és gyakorlataival elméleti és gyakorlati szinten ismerkedem Majercsik János Oguz vezetésével, és a kapott tudást igyekszem a gyógyításban is alkalmazni. A csoportos foglalkozások és több napos elvonulások mellett az egyéni kezelésekre, konzultációkra, és magán jóga-tanítványaim képzésére is igyekszem minél többi időt fordítani.

Képzések

1999 – Természetgyógyászat alapvizsga, egészségügyi modul (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet)
2000 – Bioenergetika szakvizsga (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet)
2001-2005 – Teológia szak (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola)
2003 – SJC Vedic Astrology Seminar (Delhi)
2010 – Yoga Teacher Training Seminar (Dev Kapil)
2011 – Aura Yoga Vinyasa Teacher Training
2011 – Ashtanga Yoga Teacher Training (Manju Jois)
2008-2012 – Vaisnava jógamester (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola)
2013 – Ashtanga Yoga Teacher Training (Manju Jois)
2014 – OKJ Sportoktató képzés
2017 - Balla Hangterápia 1-2 szint
2018-2020 - Ősok Útja Szellemi Iskola Majercsik János Oguzzal
 
 
Madari Bence
Aikido gyermek és felnőtt, mozgásfejlesztő konduktor - óvodapedagógus
Madari Bence vagyok, a Shurenkan Aikido SE Aquincum Dojojának a vezetője. 2004-ben kezdtem a gyakorlást a pilisszentiváni anya-dojonkban. 2015-ben szereztem meg a fekete övet, 2017 szeptemberétől –második danfokozattal- Csillaghegyen vezettem az edzéseket, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A civil életben végzős konduktor hallgatója vagyok a néhai Pető Intézetnek, a mostani Semmelweis Egyetem Pető András Karának. Központi idegrendszeri sérülés miatt mozgásfogyatékossá vált gyermekek és felnőttek tanuláson alapuló, komplex személyiségfejlesztésével foglalkozunk. Én elsősorban óvodáskorú, sérült, vagy megkésett mozgásfejlődésű gyermekek fejlesztésére fókuszálok. Konduktor-óvodapedagógusi specializációm okán nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy minden gyermek a saját képességeihez mérten fejlődhessen egy szeretetteli, mégis következetesen határozott légkörben. A tanulmányaim és az aikido kitűnően kiegészítik egymást, az egyik terület tapasztalatai, megszerzett tudása a másikban is jól hasznosítható. Az Aikidoról néhány szóban: Az Alapító (Uesiba Morihei) úgy fogalmazta meg, hogy az aikidó egy olyan Út, amellyel le tudjuk győzni a konfliktusokat magunkban, és amellyel békét teremthetünk a világegyetemben. Az igazi győzelem a magunk felett aratott győzelem. Ennek megfelelően az aikidó gyakorlása során nem ellenfélről , hanem partnerről beszélünk, akivel közösen tudunk fejlődni a gyakorlások során. A gyakorlónak tehát nem a pusztításra, hanem minden esetben az építő jellegű konfliktuskezelésre, a külső és a belső harmóniára kell törekednie. Az aikidoban nincsenek versenyek és a mögötte meghúzódó gondolati háttér miatt nem is lehet versengés. Mindenki a saját képességeinek megfelelően hajtja végre a gyakorlatokat, elsősorban saját magához képest kell fejlődnie minden gyakorlónak. Az edzések során a gyakorlók megismerkednek a japán kultúra egy részével, valamint megismerik azt az egymást támogató, elfogadó légkört, aminek jellemeznie kell egy aikido dojot. Ahol nem ellenfelek vannak, hanem gyakorlópartnerek. Ahol a hangsúlyt arra fektetik, hogy jól érezze magát mindenki a dojoban, és az edzés végén elégedetten, boldogan távozzanak.
Fori Henrietta
Svéd masszőr és jógaoktató
Fori Henriettának hívnak, 22 éves vagyok, svédmasszőr. Ami még fontos lehet: 16 éve versenyszerűen karatézom, 5 éve salsa-zom és 3 éve jógázom. A sportos életvitelem miatt egyre több olyan emberrel találkozom, akik igénylik a masszázst. Eddig egy budai masszázs szalonban dolgoztam, közel fél évig, ahol hiányzott a sportos környezet. Majd rátaláltam a Yoga Parkra, ahol jelenleg egy jóga oktató képzésen is részt veszek, ezzel tovább fejlesztve eddigi tanulmányaimat. Emellett kerámiatervezőként végeztem a Moholy- Nagy Művészeti Egyetemen 2020-ban. Miért jó? A svédmasszázs nyugaton az egyik legelterjedtebb masszázs típusok közé tartozik. A masszázs során a vérkeringés javul, a már letapadt izmok lazább állapotba kerülnek, már az első kezelés során elkezdenek fellazulni. Létrejön egy relaxált állapot, amely segít a stressz csökkentésében is. Alapvetően semleges illatú krémet használok, mely minden bőrtípusra alkalmazható és az olajjal ellentétben könnyebben lemosható, ettől függetlenül kókuszolajat felajánlom, szárazabb bőr esetén.