Hangok útján

 

hangtál

Ha megpendíted a gitár egy húrját, az a fémszál nem csak a pendítés helyén fog rezegni, hanem a hullámok a húr teljes hosszában végig futnak majd. Hasonlóan egy elhajított kavics is felborzolja a tükör sima tó teljes felszínét.

A vízbe dobott kő analógiájánál maradva egy megkongatott hangtál rezgése is pontosan így jut el a hallgató testének legapróbb sejtjéig.

A hangok gyógyító rezgése kifejezés pedig arra utal, hogy ezek a rezgések bizony nem válogatnak, testünk egészében végig futnak. Még oda is elérnek, ahol a folyadék, tehát az energia épp pang. Így energizálva azokat a területeket, amikre kevesebb figyelem esik.

A passzív, elkendőzött területek lehetnek minket mentálisan ért traumák lenyomatai, megélt élmények elfojtása, a mindennapi életünk során átélt stressz elraktározódása. Mikor ezek a pangó területek aktiválódnak, közvetett módon hangtálas relaxáció során, arra mondjuk azt, hogy öngyógyító folyamatok indulnak el testünkben és lelkünkben egyaránt.

Nem kell, hogy higgy benne. Elég ha arra a furcsán megmagyarázhatatlan bús, melankolikus, békésen  csendes vagy épp jóleső érzésre gondolsz, amit a relaxáció végeztével érzel. Ezek azok az energiák, amiket sikerült feloldanod magadban.

Minél mélyebb a relaxáció, annál alaposabb a gyógyulás.

Hari Om Tat Szat ?

Kinka Orsi

 

 


Kategóriák: esemény, Lélek, Test

Tags:,

Hozzászólás írása